ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25692110, 25692113, 25692114
Τηλεομοιότυπο: 25692115
Μενού

46ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 46ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO (ASPnet) το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, στο Λανίτειο Λύκειο και στο Θέατρο του Λανιτείου στις 4 και 5 Απριλίου 2024, με θέμα: «Ειρηνική Συνύπαρξη…Ειρηνική Ζωή». Εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δράσεων του Δικτύου ASPnet με στόχο την ανάπτυξη θετικών στάσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών για την καλλιέργεια κουλτούρας ειρήνης. Συνδιοργανώθηκε από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, τον Εθνικό Συντονιστή του Δικτύου ASPnet Κύπρου, σε συνεργασία με τα σχολεία Λανίτειο Λύκειο, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Λύκειο Αγίου Αντωνίου.

Το διήμερο πρόγραμμα του Συμποσίου περιλάμβανε μουσική παρέμβαση από μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού, μαθητικές παρουσιάσεις, συζητήσεις πάνελ με εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών και μη κυβερνητικών οργανισμών καθώς και βιωματικά εργαστήρια που αποσκοπούσαν στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης, τον σεβασμό της διαφορετικότητας, την επίλυση συγκρούσεων, την ανεκτικότητα και την καλλιέργεια ενσυναίσθησης.

Eναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ Κώστας Καδής, Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Στη συνέχεια, χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δρ Κατερίνα Βλαδιμήρου, ΕΜΕ, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCΟ και η Διευθύντρια του Λανιτείου Λυκείου κα Μυρτώ Πουαγκαρέ, μιλώντας εκ μέρους των σχολείων-συνδιοργανωτών.

Το Συμπόσιο ολοκληρώθηκε με κυνήγι θησαυρού στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού και γνωριμία με στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, μέσα από ομαδικές δραστηριότητες.

Οι καθηγήτριες:

Μαρία Κιννή

Γιώτα Χριστοφόρου